Muligheder med en tilsluttet computer

De fleste digitale musikinstrumenter er kompatible med MIDI (Musical Instrument Digital Interface). Med denne teknologi kan instrumentet kommunikere med en tilsluttet computer ved at overføre/modtage MIDI-data, herunder oplysninger om spil på tangenterne og melodiafspilningsdata.

Nogle modeller kan også overføre lyddata, selvom de kompatible data varierer, afhængigt af det pågældende instrument. Se kolonnen "Dataformater, der er kompatible med overførsel" i "Målmodeller og -funktioner" eller den brugervejledning, der følger med instrumentet.

BEMÆRK

    Oplysninger om MIDI finder du under "MIDI Basics" (Grundlæggende om MIDI) på følgende websted: https://download.yamaha.com/

Når du har valgt dit land og klikket på "Manual Library" på siden "Support", skal du vælge det ønskede sprog og derefter skrive "MIDI Basics" i søgefeltet.

Afspilning af melodier (MIDI-filer, lyddatafiler) på en computer med instrumentet

Afspilning af MIDI-filer: Du kan afspille MIDI-melodifiler på en computer ved hjælp af instrumentets stemmelyde med apps til afspilning af MIDI-filer.

Afspilning af lyddatafiler: Du kan afspille lydmelodidatafiler via instrumentets indbyggede højttalere med apps til lydafspilning.

Indspilning af spil på tangenterne som MIDI-data på en computer

Dit spil på tangenterne kan indspilles som MIDI-events i musiksoftware på en computer. Afhængigt af programmet kan de indspillede data redigeres på forskellige måder og endda konverteres til noder.

Indspilning af spil på tangenterne som lyddata på en computer

Dit spil på tangenterne kan indspilles om lyddata på en computer med en DAW-app (Digital Audio Workstation) eller hardware. Afhængigt af programmet kan de indspillede data redigeres på forskellige måder.

Overførsel af datafiler, herunder melodifiler, stilartsfiler og sikkerhedskopifiler

Brugermelodidata, du har optaget på instrumentet, kan overføres til en computer og gemmes som en fil, mens melodidata (MIDI-filer), der er hentet via internettet, kan overføres og gemmes på instrumentet til fremtidig lytning eller øvelser på tangenterne. Afhængigt af det instrument, du bruger, er Musicsoft Downloader (gratis) påkrævet for at overføre filer. Se kolonnen "Filoverførselsmetode" i "Målmodeller og -funktioner".

BEMÆRK

    Musicsoft Downloader er kun kompatibel med Windows-operativsystemer og ikke Mac.