Indspilning af spil på tangenterne som MIDI-data på en computer

Ved hjælp af Music Production-software på computeren kan du optage spil på tangenterne som MIDI-data. Du kan finde detaljerede instruktioner i brugsanvisningen. Dette afsnit omhandler de grundlæggende indstillinger, du skal foretage på instrumentet i forbindelse med indspilning. Husk, at nogle af følgende funktioner muligvis ikke er tilgængelige på instrumentet.

● Indstillinger for Lokal styring

Når du indspiller spil på tangenterne på den tilsluttede computer, overføres de MIDI-data, du afspiller, til computeren og returneres til instrumentet. Dette medfører en "dobbelt" lyd, da instrumentets tonegenerator både modtager data fra spil på tastaturet direkte fra tastaturet og fra computeren. For at undgå denne situation skal du indstille Local Control (Lokal styring) til "Off" (Fra) for at adskille instrumentets tonegenerator fra tangenterne.

BEMÆRK

   Når du bruger en softwaresynthesizer som tonegenerator, skal du, ud over at indstille Lokal styring til "Fra", foretage indstillinger i computerprogrammet, så de MIDI-data, der modtages fra instrumentet, ikke returneres tilbage til instrumentet.

● Eksternt clock-signal

Når du afspiller stilarts-/arpeggio-data, skal du indstille, hvilket ur der bruges, instrumentets eller computerens. Hvis du bruger uret på computeren, skal du foretage indstillinger på instrumentet, så afspilning af stilarter/arpeggio følger det eksterne clock-signal.

● Indstillinger for MIDI-afsendelse

Foretag indstillinger, så afspilning af stilarter/arpeggio samt spil på tangenterne overføres til computeren. Bemærk, at nogle instrumenter ikke kan overføre afspilningsdata.

● Afsendelse af panelindstillinger (afsende startindstillinger)

Ved at gøre dette før indspilning kan du indspille panelindstillingerne i begyndelsen af melodidataene. Dette sikrer, at de korrekte og forventede lyde produceres, når den indspillede melodi afspilles.