Aansluiten op een computer: Welke aansluiting moet ik gebruiken?

Elektronische muziekinstrumenten hebben verschillende externe aansluitingen, en voor aansluiting op een computer is de USB TO HOST-aansluiting een van de handigste en gemakkelijkst te gebruiken.

USB TO HOST-aansluiting:

Gebruik een USB-kabel van het type AB die niet langer is dan 3 meter. USB 3.0-kabels kunnen niet worden gebruikt.

Welke gegevens die kunnen worden verwerkt, is afhankelijk van het instrument dat u gebruikt. Raadpleeg de kolom 'Compatibele gegevensindelingen voor overdracht' in 'Doelmodellen en functies' of de Gebruikershandleiding die bij uw instrument is geleverd.

Voorzorgsmaatregelen bij het gebruik van de USB TO HOST-aansluiting

Als u de computer op de USB TO HOST-aansluiting aansluit, moet u ervoor zorgen dat u de volgende punten in acht neemt om te voorkomen dat de computer vastloopt en gegevens worden beschadigd of verloren gaan.

LET OP

     Sluit alle toepassingen af.

     Voordat u het instrument inschakelt, sluit u de computer aan op de USB TO HOST-aansluiting.

          Als er een computer op het instrument is aangesloten, wacht u minimaal zes seconden tussen deze handelingen: (1) het uitzetten en vervolgens weer aanzetten van het instrument of (2) het aansluiten en vervolgens weer loskoppelen van de USB-kabel.

Als de computer of het instrument vastloopt, start u de toepassingssoftware of het besturingssysteem van de computer opnieuw op of schakelt u het instrument uit en weer in.