Gegevensbestanden overzetten, inclusief songbestanden, stijlbestanden en back-upbestanden

De volgende typen gegevens kunnen worden overgedragen tussen de computer en het instrument.

■ Gegevens die kunnen worden overgedragen

Songbestanden met de extensie '.MID'

● Externe song

Dit verwijst naar songgegevens die zijn gemaakt op een ander extern apparaat dan uw instrument (zoals een computer). Dit verwijst ook naar songgegevens die via internet kunnen worden verkregen.

● Gebruikerssong

Dit verwijst naar songgegevens die zijn gemaakt via de opnamefunctie van het instrument. Gebruikerssonggegevens kunnen als back-up naar de computer worden overgebracht en vervolgens naar het instrument worden teruggestuurd.

Stijlbestanden met de extensie '.STY'

● Externe stijl

Dit verwijst naar stijlgegevens die zijn gemaakt op een ander extern apparaat dan uw instrument (zoals een computer). Dit verwijst ook naar stijlgegevens die via internet kunnen worden verkregen.

● Gebruikersstijl

Dit verwijst naar stijlgegevens die zijn gemaakt via de opnamefunctie van het instrument. Gebruikersstijlgegevens kunnen als back-up naar de computer worden overgebracht en vervolgens naar het instrument worden teruggestuurd.


Back-upbestanden met de extensie '.BUP'

Deze bestanden met de paneelinstellingen en spelgegevens kunnen naar de computer worden overgebracht en als back-up worden opgeslagen. De back-upbestanden op de computer kunnen weer worden teruggezet naar het instrument, zodat u de paneelinstellingen en spelgegevens kunt terughalen die u eerder hebt gemaakt.

De items in de back-upbestanden en gegevens die kunnen worden overgebracht, verschillen afhankelijk van het instrument. Raadpleeg de kolom 'Compatibele gegevensindelingen voor overdracht' in 'Doelmodellen en functies' of de Gebruikershandleiding die bij uw instrument is geleverd voor meer informatie.

Ook verschilt de methode voor bestandsoverdracht als volgt, afhankelijk van het instrument dat u gebruikt. Raadpleeg de kolom 'Bestandsoverdrachtsmethode' in 'Doelmodel en ondersteunde gegevens'.

    Bestanden overbrengen met Musicsoft Downloader (gratis)

    Bestanden overzetten met een computer met Verkenner, Finder enz.

LET OP

     Als er batterijen in het instrument kunnen worden geplaatst: Om uitschakeling tijdens bestandsoverdracht en mogelijk gegevensverlies te voorkomen, moet u ervoor zorgen dat u de stroomadapter gebruikt in plaats van batterijen bij het overbrengen van bestanden.

OPMERKING

     Zorg ervoor dat u het afspelen van de song of stijl stopt wanneer u Musicsoft Downloader gebruikt, aangezien het interne geheugen van het instrument tijdens het afspelen niet toegankelijk is vanaf de computer.