Genieten van 3D-geluidsvelden (CINEMA DSP 3D)

Het toestel is uitgerust met diverse geluidsprogramma’s die gebruik maken van de originele DSP-technologie van Yamaha (CINEMA DSP 3D). Hiermee kunt u in uw kamer op een eenvoudige manier geluidsvelden creëren zoals in echte bioscoopzalen of concertzalen en genieten van natuurlijke driedimensionale geluidsvelden.

OPMERKING
  • U kunt het effectniveau van het geluidsveld regelen. Zie voor details:
  • De geluidsmodus kan apart worden toegepast op elke signaalbron.
  • Wij bevelen u aan aanwezigheidsluidsprekers te gebruiken om te kunnen genieten van een effectiever driedimensionaal geluidsveld. Ook wanneer er geen aanwezigheidsluidsprekers zijn aangesloten kan het toestel echter een virtuele aanwezigheidsluidspreker (Virtual Presence Speaker (VPS)) creëren met de voor- midden- en surroundluidsprekers om zo driedimensionale geluidsvelden te kunnen produceren.
  • Als er een meerkanaals bron (6.1/7.1-kanalen) wordt ingevoerd wanneer er geen surround-achterluidsprekers zijn aangesloten, creëert het toestel een virtuele surround-achterluidspreker (VSBS) met de surroundluidsprekers om een gevoel van diepte aan het achterste geluidsveld toe te voegen.
  • Als VPS of VSBS in werking is, gaat “VIRTUAL” branden op het display op het voorpaneel.