Genieten van geluidsveldeffecten die geoptimaliseerd zijn voor het type materiaal

Het toestel is uitgerust met allerlei geluidsprogramma's. U kunt genieten van audiobronnen met uw favoriete weergavestand. U kunt een geluidsprogramma selecteren door op PROGRAM te drukken.

  • We raden u aan een geluidsprogramma te selecteren uit de categorie “MOVIE” op de tv (korte meldingen) en op het display op het voorpaneel om van video's te kunnen genieten.
  • We raden u aan een geluidsprogramma te selecteren uit de categorie “MUSIC” op de tv (korte meldingen) en op het display op het voorpaneel om van muziek te kunnen genieten.

MUSIC

Hall in Munich

Dit programma simuleert een concertzaal in München met ongeveer 2500 zitplaatsen, met een stijlvol houten interieur. Verfijnde, mooie natrillingen verspreiden zich door de ruimte en creëren een kalme sfeer. U bevindt zich virtueel links in het midden van de zaal.

Hall in Vienna

Dit programma simuleert een traditionele middelgrote, rechthoekige concertzaal met ongeveer 1700 zitplaatsen in Wenen. De zuilen en ingewikkelde versieringen zorgen voor zeer complexe nagalm die voor het publiek van alle kanten lijken te komen en voor een volle en rijke geluidsweergave zorgen.

Hall in Amsterdam

De grote, schoenendoosachtige zaal biedt ongeveer 2.200 zitplaatsen rondom het ronde podium. Reflecties zijn rijk en aangenaam terwijl het geluid vrije doorgang vindt.

Church in Freiburg

In het zuiden van Duitsland bevindt zich deze grootse, stenen kerk met een spitse toren van 120 meter hoog. De lange, smalle vorm en het hoge plafond leveren een lange natriltijd op en een beperkte tijd voor de eerste weerkaatsingen. Op deze manier zorgt de rijke nagalm meer voor de atmosfeer in de kerk dan het oorspronkelijke geluid zelf.

Church in Royaumont

Dit programma bevat het geluidsveld van de refter (eetzaal) van een prachtig middeleeuws Gotisch klooster in Royaumont in een buitenwijk van Parijs.

Chamber

Dit programma recreëert een relatief brede ruimte met een hoog plafond, zoals een audiëntiezaal in een paleis. Dit levert plezierige natrillingen op die hof- en kamermuziek ten goede komen.

Village Vanguard

De Jazz-club bevindt zich op 7th Avenue in New York. Deze kleine club met een laag plafond zorgt dat de krachtige weerkaatsingen richting het podium in het midden samenvallen.

Warehouse Loft

Het pakhuis lijkt op sommige zolders in Soho. Het geluid wordt duidelijk en met veel energie weerkaatst door de betonnen muren.

Cellar Club

Dit programma simuleert een intieme concertruimte met een laag plafond en een huiselijke atmosfeer. Een realistisch en levendig geluidsveld levert krachtige geluiden die u het gevoel geven alsof u op de eerste rij voor een klein podium zit.

The Roxy Theatre

Dit programma creëert het geluidsveld van een concertruimte voor rockmuziek met 460 plaatsen in Los Angeles. De luisteraar bevindt zich virtueel links in het midden van de zaal.

The Bottom Line

Dit programma creëert het geluidsveld vlak voor het podium in The Bottom Line, ooit een befaamde New Yorkse jazzclub. Er is plaats voor 300 mensen links en rechts en het geluidsveld biedt een realistische en levendige weergave.

MOVIE

Sports

Dit programma stelt de luisteraar in staat te genieten van een rijke levendigheid van sportuitzendingen en lichte amusementsprogramma’s. Bij sportuitzendingen worden de stemmen van de commentatoren duidelijk in het midden geplaatst, terwijl de atmosfeer in het stadion op realistische wijze wordt overgebracht door de perifere reproductie van de geluiden van de fans in een geschikte ruimte.

Action Game

Dit programma is geschikt voor actiespellen zoals race- en vechtspelletjes. De realiteit en de nadruk op diverse effecten geeft de speler het gevoel dat hij midden in de actie staat, wat een nog grotere concentratie mogelijk maakt. Gebruik dit programma in combinatie met Compressed Music Enhancer voor een dynamischer en sterk geluidsveld.

Roleplaying Game

Dit programma is geschikt voor rollenspellen en avonturengames. Dit programma voegt diepte toe aan het geluidsveld voor natuurlijke en realistische reproductie van achtergrondmuziek, speciale effecten en dialoog van een brede variëteit aan scènes. Gebruik dit programma in combinatie met Compressed Music Enhancer voor een helderder en ruimtelijker geluidsveld.

Music Video

Met dit programma kunt u genieten van video’s van pop-, rock- en jazzconcerten, alsof u bij het concert aanwezig bent. Waan uzelf in de verhitte concertsfeer dankzij de levendigheid van de zangers en solo’s op het podium, een aanwezigheidsgeluidsveld dat de nadruk legt op de beat van de ritmesecties, en dankzij een surroundgeluidsveld dat de ruimte van een grote live zaal reproduceert.

Recital/Opera

Dit programma beheerst de hoeveelheid nagalm op een optimaal niveau en benadrukt de diepte en helderheid van menselijke stemmen om de nagalm van een orkestbak vóór de luisteraar te bieden tegelijk met de akoestische positionering en het gevoel van aanwezigheid van de actie op het podium. Het surround-geluidsveld is relatief gematigd, maar er wordt gebruik gemaakt van concertzaal-effecten om de inherente schoonheid van de muziek beter uit te laten komen. De luisteraar zal zelfs na urenlang genieten van opera nog niet vermoeid raken.

Standard

Dit programma maakt een geluidsveld dat de nadruk legt op het surroundgevoel zonder de oorspronkelijke akoestische positionering van meerkanaals audio aan te tasten. Het ontwerp is gebaseerd op het concept van de ideale bioscoop, waarin het publiek wordt omhuld door de mooie trillingen van links, rechts en van achteren.

Spectacle

Dit programma levert de schaal en grandeur van spektakelfilms. Het levert een wijds geluidsveld, zoals bij cinemaschermen, en een breed dynamisch bereik produceert, lopend van zeer delicate geluiden tot krachtige, luide knallen.

Sci-Fi

Dit programma geeft een heldere reproductie van de verfijnde geluidseffecten van de nieuwste Sci-Fi- en SFX-films. U kunt hierdoor genieten van een cinematografisch gelaagde virtuele ruimte, waarin de dialogen, de geluidseffecten en achtergrondmuziek duidelijk gescheiden zijn.

Adventure

Dit programma is ideaal voor een precieze reproductie van het geluid bij actie- en avonturenfilms. Het geluidsveld beperkt nagalm maar legt de nadruk op het reproduceren van een gevoel van ruimte aan beide zijden, een krachtige ruimte die zich ver naar links en naar rechts uitbreidt. Door de beperkte diepte ontstaat een heldere en krachtige ruimte, terwijl de articulatie van de geluiden en de scheiding van de kanalen behouden blijft.

Drama

Dit programma biedt stabiele natrillingen die geschikt zijn voor een breed scala aan filmgenres, van drama tot musicals en komedies. De nagalm is bescheiden, maar zeker stereofonisch. De geluidseffecten en achtergrondmuziek worden gereproduceerd met een kleine echo die de articulatie van de dialoog niet hindert. Langdurig luisteren is niet vermoeiend.

Mono Movie

Dit programma reproduceert mono videomateriaal, zoals klassieke films, en geeft u het gevoel alsof u in een oude, gezellige bioscoop zit. Het programma creëert een aangename ruimte met diepte door breedte en net voldoende nagalm aan de originele audio toe te voegen.

Enhanced

Dit programma creëert een geluidsveld dat de nadruk legt op de dynamische overgangen in 3D-objectgebaseerde audio. Het ontwerp is gebaseerd op het concept van een bioscoop met meerdere luidsprekers van boven, waarin het publiek wordt ondergedompeld in de krachtige, natuurlijke geluidseffecten.

STEREO

2ch Stereo

Gebruik dit programma om multikanaals materiaal terug te brengen naar 2 kanalen. Wanneer er multikanaals signalen binnenkomen, worden deze teruggemengd naar 2 kanalen en weergegeven via de voorluidsprekers (dit programma gebruikt geen CINEMA DSP).

All-Channel Stereo

Gebruik dit programma om geluid te laten weergeven door alle luidsprekers. Wanneer u multikanaals materiaal weergeeft, zal het toestel het bronsignaal terugbrengen tot 2 kanalen en het geluid vervolgens weergeven via alle luidsprekers. Dit programma geeft een groter geluidsveld en is ideaal voor achtergrondmuziek bij feesten.

UNPROCESSED

SURROUND DECODE

Met de surrounddecoder is meerkanaals weergave van 2-kanaals bronnen zonder geluidseffecten mogelijk.

OPMERKING
  • Wanneer SURROUND:AI is ingeschakeld, kunt u geen geluidsprogramma's selecteren.