Sisällön tyypin mukaisesti optimoidut äänikenttätehosteet

Laitteessa on monia ääniohjelmia. Voit kuunnella toistolähteitä suosikkiäänitilassasi. Voit valita ääniohjelman painamalla PROGRAM.

  • Videosisällön katsomista varten suosittelemme valitsemaan ääniohjelman etunäytössä näkyvästä ”MOVIE”-kategoriasta.
  • Musiikkisisällön kuuntelemista varten suosittelemme valitsemaan ääniohjelman etunäytössä näkyvästä ”MUSIC”-kategoriasta.

MUSIC

Hall in Munich

Ohjelma jäljittelee noin 2500 paikan konserttisalia Münchenissä. Salissa on tyylikäs puusisustus. Hieno, kaunis jälkikaiunta laajenee syväksi, rauhoittavaksi äänimaisemaksi. Kuuntelupaikkasi on salin keskiosassa vasemmalla.

Hall in Vienna

1700-paikkainen, keskikokoinen suorakaiteen muotoinen perinteinen konserttisali Wienissä. Salin pylväät ja koristeelliset pintakuvioinnit luovat erittäin monimutkaista äänen jälkikaiuntaa. Ääni on täyteläinen ja syvä.

Chamber

Laaja, kuin korkeakattoisen palatsisalin äänikenttä. Miellyttävä kaiku sopii hienostuneeseen musiikkiin ja esimerkiksi kamarimusiikkiin.

Cellar Club

Liveklubin matala katto ja kotoisa tunnelma. Realistinen live-äänikenttä on tehokas, kuuntelija tuntee istuvansa pienen lavan edessä.

The Roxy Theatre

Los Angelesin suositun rock-klubin (460 paikkaa) äänikenttä. Kuuntelupaikkasi on salin keskiosassa vasemmalla.

The Bottom Line

New Yorkin kuuluisan Bottom Line -jazzklubin äänikenttä aivan lavan edestä. Saliin mahtuu 300 kuulijaa. Ääni on aito ja elävä.

MOVIE

Sports

Urheiluohjelmat ja monet viihdeohjelmat saavat livetunnelman tuntua. Urheilulähetyksessä selostajan ääni kuuluu selvästi keskeltä, stadionin tunnelma välittyy realistisena kauempaa kantautuvan yleisön äänen mukana.

Action Game

Ihanteellinen toimintapeleille, kuten auto- ja kamppailupeleille. Tehosteiden luoma todellisuuden tunnelma saa pelaajan tuntemaan olevansa toiminnan keskipisteessä, jolloin on helpompi keskittyä. Käytä tätä ohjelmaa yhdessä Compressed Music Enhancer -äänentoistotavan kanssa, niin äänikentästä tulee entistäkin dynaamisempi ja voimakkaampi.

Roleplaying Game

Ihanteellinen rooli- ja seikkailupeleille. Lisää äänikentän syvyyttä luonnollisen ja realistisen taustamusiikin, erikoistehosteiden ja erilaisten tilanteiden dialogin toistoa varten. Käytä tätä ohjelmaa yhdessä Compressed Music Enhancer -äänentoistotavan kanssa, niin äänikentästä tulee entistäkin selkeämpi ja tilavampi.

Music Video

Pop-, rock- ja jazzkonsertin videotaltiointiin äänimaisema, joka kuulostaa kuin olisit itse paikalla. Nautit livetunnelmasta, koska lavalla ihmisäänen ja soolosoittajien kirkkaus korostuu ja etuäänikenttä korostaa rytmisoittimien ääntä. Tilaäänikenttä tuo kuuluviin ison konserttisalin.

Standard

Tämä ohjelma luo äänikentän, joka korostaa surround-äänen tuntua häiritsemättä monikanavaudion alkuperäistä akustista sijoittelua. Suunniteltu ihanteellisen elokuvateatterin pohjalta, jossa upeat kaiut suuntautuvat kuuntelijan paikalle joka suunnasta, myös takaa.

Spectacle

Ison elokuvaproduktion mahtava ääni. Laajakuvaan sopiva laaja äänikenttä. Laaja dynamiikka-alue, joka yltää hiljaisista yksityiskohdista voimakkaisiin räjähdyksiin.

Sci-Fi

Uusimpien scifi- ja erikoistehoste-elokuvien tarkkaan harkittu äänimaisema. Elokuvan ehdoilla luodut virtuaaliset äänitilat erottelevat selkeästi dialogin, äänitehosteet ja taustamusiikin.

Adventure

Toiminta- ja seikkailuelokuville optimoitu äänikenttäohjelma. Jälkikaiunta on hillittyä, ja molemmille sivuille yltävä laaja tilan tuntu on korostettuna. Äänimaisema on voimakas ja leveä vasemmalle ja oikealle. Rajallinen syvyys luo selkeän ja vahvan tilan, mutta säilyttää samalla äänten selkeyden ja kanavaerottelun.

Drama

Moniin elokuviin sopiva vakaa äänimaisema: aina vakavista draamoista musikaaleihin ja komedioihin. Jälkikaiunta on hillittyä, mutta sopivan stereofonista. Äänitehosteissa ja taustamusiikissa on lievä kaiku, joka ei häiritse dialogin selkeyttä. Pitkäkään kuuntelu ei aiheuta kuunteluväsymystä.

Mono Movie

Ohjelma on tarkoitettu monoäänisten videolähteiden toistoon (esim. vanhat elokuvat). Tunnelma on kuin hyvässä vanhassa elokuvateatterissa. Ohjelma luo miellyttävän tilan ja syvyyden lisäämällä alkuperäiseen ääneen leveyttä ja sopivan jälkikaiun.

STEREO

2ch Stereo

Yhdistää monikanavaisen tallenteen kaikki äänikanavat kahteen kanavaan. Kun vahvistimeen tulee monikanavaääntä, vahvistin yhdistää kaikki äänikanavat kahteen kanavaan ja ohjaa ne vasempaan ja oikeaan etukaiuttimeen (tämä ohjelma ei hyödynnä CINEMA DSP -toimintoa).

All-Channel Stereo

Stereoäänen toisto kaikkien kaiuttimien kautta. Jos tallenteessa on monikanavaääni, vahvistin yhdistää kaikki äänikanavat kahteen kanavaan ja toistaa sen kaikista kaiuttimista. Ohjelma laajentaa hyvän kuuntelualueen kokoa. Äänikentästä tulee laajempi ja kattavampi. Sopii esimerkiksi juhlien taustamusiikiksi.

UNPROCESSED

SURROUND DECODE

Surround-dekooderin avulla saat monikanavatoistoa 2-kanavaisista ohjelmalähteistä ilman äänikenttätehosteita.