HDMI-aansluiting op een tv

Sluit een tv aan op het toestel met een HDMI-kabel. Wanneer de tv-audio wordt weergegeven door het toestel, kunt u de functie eARC/ARC, of een optisch digitale kabel om het audiosignaal van de tv over te brengen naar het toestel.

[Zoekterm]#Q02 Tv aansluiten

OPMERKING
  • Gebruik een 19-pens HDMI-kabel met het HDMI-logo. We raden u aan een zo kort mogelijke kabel te gebruiken om verslechtering van de signaalkwaliteit te voorkomen.
  • Gebruik een Ultra High Speed HDMI-kabel of Ultra High Speed HDMI-kabel met Ethernet om te kunnen profiteren van 8K-video's.
  • Gebruik een Premium High Speed HDMI-kabel of Premium High Speed HDMI-kabel met Ethernet om te kunnen profiteren van 3D of 4K Ultra HD-video's.
  • Wanneer u eARC/ARC wilt gebruiken, moet u een tv aansluiten met een HDMI-kabel die eARC/ARC ondersteunt (zoals een High Speed HDMI-kabel met Ethernet).
  • U moet mogelijk ook de instelling van de tv veranderen. Raadpleeg de handleiding van de televisie.

Gebruiken van de functie eARC/ARC

Als uw tv eARC/ARC ondersteunt, wordt de audio van de tv weergegeven door het toestel vie een enkele HDMI-kabel. Wanneer u ARC gebruikt, moet u de functie voor HDMI Control instellen op “On” (Aan).

OPMERKING
  • “ARC” is de afkorting van Audio Return Channel. “ARC” maakt het mogelijk om de audio van de tv weer te geven via andere AV-apparatuur (zoals een AV-receiver, of een geluidsbalk), door de HDMI-ingangsaansluiting van uw tv die ARC ondersteunt te verbinden met de HDMI OUT-aansluiting die ARC ondersteunt van uw AV-apparatuur met een enkele HDMI-kabel, dus zonder dat er een aparte optisch digitale kabel nodig is.
  • “eARC” is de afkorting van enhanced Audio Return Channel. “eARC” is een verbetering van ARC en biedt ondersteuning voor ongecomprimeerde 5.1-kanaals en 7.1-kanaals audiosignalen en voor object-based surroundweergave (zoals Dolby Atmos en DTS:X) van een compatibele tv via een HDMI-kabel.

Aansluiten van een optisch digitale kabel

Als uw tv geen ondersteuning biedt voor eARC/ARC, moet u uw tv op het toestel aansluiten met een optisch digitale kabel.

OPMERKING
  • Aan de hand van de audio-uitgangsaansluitingen van uw tv kunt u uw tv aansluiten op het toestel met een andere audiokabel (coaxiaal digitaal of stereo-penstekkerkabel) dan een optisch digitale kabel. Stel in dit geval “TV Audio Input” in het menu “Setup” in.