HDMI-anslutning med en TV

Ansluta en TV till receivern med en HDMI-kabel. När Tv-ljud spelas upp på enheten, använd eARC/ARC-funktionen eller använd en digital optisk kabel för att mata in Tv-ljud till enheten.

[Sök tagg]#Q02 Anslut TV

OBS!
  • Använd en 19-stifts HDMI-kabel med HDMI-logotypen. Vi rekommenderar att du använder en kabel som är så kort som möjligt för att undvika försämrad signalkvalitet.
  • Använd en ultra höghastighets HDMI-kabel eller ultra höghastighets HDMI-kabel med Ethernet för att njuta av 8K video.
  • Använd en premium höghastighets HDMI-kabel eller en premium höghastighets HDMI-kabel med Ethernet för att njuta av 3D eller 4K Ultra HD videos.
  • När eARC/ARC används, anslut en TV med en HDMI-kabel som stöder eARC/ARC (så som en HDMI-kabel av höghastighetstyp med Ethernet).
  • Du kan behöva göra inställningar på TV:n. Se bruksanvisningen för TV:n.

Använda eARC/ARC-funktionen

Om din TV stöder eARC/ARC, spelas TV-ljud upp på enheten med endast en HDMI-kabel. När ARC används, sätt HDMI-kontrollfunktionen till ”På”.

OBS!
  • ”ARC” är en förkortning för Audio Return Channel (ljudreturkanal). ”ARC” medger att TV-ljud spelas upp på AV-produkter (så som AV-mottagare, soundbar) genom att ansluta HDMI-ingångsjack som stöder ARC på din TV till HDMI OUT-jack som stöder ARC på dina AV-produkter med endast en HDMI-kabel, utan en digital optisk kabel.
  • ”eARC” är en förkortning för enhanced Audio Return Channel (förstärkt ljudreturkanal). ”eARC” förstärker funktionen för ARC, stöder okomprimerade 5.1-kanals och 7.1-kanals ljudformat och objektbaserad surround (så som Dolby Atmos och DTS:X) via kompatibel TV med HDMI-kabel.

Ansluta en digital optisk kabel

Om din TV inte stöder eARC/ARC anslut din TV till enheten med en digital optisk kabel.

OBS!
  • I enlighet med ljudutgångsjacken på din TV kan du ansluta din TV till enheten med en ljudkabel (digital koaxial eller stiftkabel för stereo) förutom en digital optisk kabel. I detta fall sätt ”TV Audio Input” i menyn ”Setup”.